Der er intet bedre end en god nat’s søvn

De fleste af os kender alt til en dårlig søvn og ulemperne ved det. Det med at leve sundt kommer ikke altid af sig selv..

Forskningen viser helt tydeligt, at søvn er utrolig vigtigt for vores trivsel. Når vi vil leve det sunde liv, er det vigtigt at vi får sovet om natten og at den søvn vi får virker for os.

En rigtig god søvn rytme for en voksen person siges at være på 7-8 timer. For børn, er det naturligvis en anden sag fordi børn har et behov for at sove i flere timer end en voksen.

Gode vaner eller ritualer, om du vil, kan være en rigtig god ide at benytte sig af i sin forberedelsen på den gode natte søvn.

sov bedre

8 tips til gode vaner

  1. Skab ro i sindet, start eventuelt med en meditation
  2. Drik ikke kaffe 6 timer før du planlægger at gå i seng
  3. Luft ud
  4. Ryst dyne og puder godt igennem
  5. Tag noget tøj på, som du kan sove godt i
  6. Er du kvinde, så fjern make-up’en i ro og mag
  7. Giv dig god tid til at børste tænderne
  8. Lig dig under dynen og find noget positivt at tænke på.

Er du faldet i søvn og vågner flere gange om natten, så er det vigtigt at du forbliver sovende!

Skab nye rutiner og hold dit soveværelse til din optimale søvn

Har du svært ved at falde i søvn, så kan det være en god idé at læse en god bog. Det at læse inden du skal sove, kan være meget afslappende og søvn dysende.

Problemet er tit at det enten er for koldt eller for varmt. Hold temperaturen på 20-22 c/grader.

Lad vær med at stige ud af sengen i frustration over ikke at kunne falde i søvn! Læs videre i bogen.

En god søvn kan af og til afhjælpes med en kort meditation inden din sengetid. På youtube kan du nemt finde en der passer til dig – der er masser af forskellige videoer, som du kan få stor glæde af når du skal berolige dig selv og slappe af.

Det handler om at skabe evnen til at berolige sig selv og finde en god måde at gå i seng på.

Rutinerne er vigtige at fastholde og allerede efter et par dage kan du mærke forskel. Det tager naturligvis lidt tid at skabe rutinerne og indarbejde dem i hverdagen. Nogen siger 1 uge, nogen siger at det tager 30 dage og skabe en ny vane.

Der er mange muligheder og fælles for dem alle er faktisk, at du lærer at berolige dig selv, eller rettere at du finder en god måde at gå i seng på sådan at du får en god søvn.

Den gode søvn gør underværker for dig og dit helbred – og kommer du ind i en god rytme, så vil du opdage at det virker på din næste dag – Du er friskere og mere veloplagt til dagens gøremål både arbejdsmæssigt og i dit private liv.