Bliv sygeplejerske

Sygeplejerske på metropol

På metropol kan du læse til sygeplejerske. Det tager 3,5 år at læse til sygeplejerske og du skal have en gymnasial uddannelse eller fire enkeltfag og en form for erhvervserfaring. På sygeplejerskeuddannelsen lærer du om menneskets reaktioner og du lære at stå i pressede situationer. Derudover lære du selvfølgelig også alt det basale indenfor sygepleje og meget mere. At læse til sygeplejerske på metropol er meget populært og efterspørgselen på sygeplejerske bliver højere og højere.  På metropol får du som en del af din uddannelse både det praktiske og det teoretiske ind. Dette er en vigtig kombination i din udvikling som sygeplejerske.

Bliv sygeplejerske og søg ind på kvote 2

For at læse til sygeplejeske  skal du selvfølgelig have et ordentligt snit, mange gange kan dette være en hindring for at du kan komme ind på dit drømmestudie. Derfor kan du sagtens komme ind på en standby plads, der tilbyder et lavere snit. Det er meget forskellige hvilke steder i landet, der har det højeste snit og hvilket der har det laveste. I 2017 var det højeste snit 9,6 på metropol på Frederiksberg, det laveste var derimod på 3,2 på professionshøjskolen  i Slagelse.  Der er altså rig mulighed for at komme ind på dit drømmestudie, selvom du ikke har et snit på 9,6.

Bliv sygeplejerske i Århus

Selvom du ikke lige befinder dig på Sjælland, kan du altså sagtens blive sygeplejerske hvis du for eksempel bor i Århus. Århus er en stor studie by og her kan du sagtens læse til sygeplejerske. Hvis du gerne vil læse til sygeplejerske i Århus skal du have et snit på 8,8. Krydser du fingre får at du kan få en standby plads, kan du nøjes med et snit på 7,7. Århus er kendt for deres fremragende studie by. Så du kan roligt søge derhen for at læse til sygeplejerske. Har du ikke snittet til at læse til sygeplejerske i Århus, kan du kigge på de omkringliggende byer.

Læs til sygeplejerske i Odense

Du kan selvfølgelig også blive uddannet sygeplejerske i Odense. Her skal du kun have et snit på 7,7 og der er både sommer og vinterstart. Du kan også nøjes med et snit på 6,4. Odense er også et populært sted at blive sygeplejerske. Under dit uddannelsesforløb skal du i praktik, her kan du for alvor komme nærmere ind på, hvilken sygeplejerske du har lyst til at blive.  Der er mange muligheder, du kan f.eks. vælge at psykiatrien, hjemmehjælpen eller en afdeling på et hospital. Mulighederne er mange.